Max Albertus wil slagen als profgolfer

Max Albertus Progolfer  – OSS – Op vierjarige leeftijd sloeg Max Albertus (24) op het grasveld voor zijn ouderlijke woning zijn eerste ballen. Zijn vader beloofde hem dat hij mee mocht naar de baan als hij het houten gebouwtje aan de overkant van het veld kon raken. Dat moment liet niet lang op zich wachten. Max werd juniorenkampioen van Nederland in de categorieën tot en met 12, 15 en 18 jaar. Vorig jaar werd hij prof en speelt nu op het derde niveau in Europa, de zogenaamde Pro Golf Tour. Hiervoor speelt hij wedstrijden in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Marokko en Egypte.

Door Dick Hubertus

Over de overstap van topamateur naar prof, pro zeggen de golfers, vertelt Max: “Zo gauw je pro wordt begin je eigenlijk helemaal opnieuw. Je moet alles zelf regelen. Bovendien kost het veel geld, denk maar aan het reizen, de hotels, het inschrijfgeld en de contributie bij de clubs waar ik train. Op de Pro Golf Tour spelen we twintig wedstrijden van drie dagen. Na twee dagen mogen alleen de beste veertig van de honderdvijftig gestarte spelers door. Haal je de laatste ronde niet betekent dat nul euro. Wordt je veertigste dan krijg je 300 euro, de winnaar 5000 euro. De top 5 aan het einde van het seizoen promoveert.”

Veel trainingsuren
Het grote doel van Max Albertus is op de Europese Tour spelen. Vorig jaar kreeg hij daarvoor een wildcard op het KLM Open. Hij werd 48e met vier slagen onder het baangemiddelde. Max daarover: “Dat was een prachtige ervaring. Ik speelde de derde ronde samen met Ryder Cup-speler Chris Wood. Die mannen kunnen alles met een bal. Bizar om te zien hoe zij met name het korte spel beheersen. Mijn sterke punt is mijn afslag. Ik sla 280 meter. Maar golf is een complex spel. Je moet mentaal, fysiek en tactisch sterk zijn. Belangrijk is je spel te analyseren en daar je trainingen op af te stemmen. Veel trainingsuren maken geeft je vertrouwen.”

Lees hier verder: https://www.desleuteloss.nl/nieuws/algemeen/439623/max-albertus-wil-slagen-als-profgolfer-

Max Albertus Progolfer van topamateur naar prof, pro zeggen de golfers
Max Albertus Progolfer van topamateur naar prof, pro zeggen de golfers

Ik ben Max Albertus, na de Johan Cruijff University en de Lynn University in Florida heb ik de laatste 2 jaren van mijn studie communicatie wetenschappen in Utrecht afgerond. Ik speel in de Pro Golf Tour en in de Alps Tour en ben sinds 2017 professioneel golfer. Als amateur was ik lid van de G.C. Oijense Zij, G.C. Geijsteren, G.C. Prise d’Eau en G.C. Noordwijk.  Ik stond op nummer 4 van de NGF Amateur ranking van 2016. Mijn best gehaalde resultaat was op de KLM Open in 2017, waar ik eindigde op T-48 met een score van -4. Een van mijn doelen is om in 2020 op de Europese Tour te spelen. “Ik heb het golfen geleerd van mijn vader. Die oefende op een veldje bij ons voor het huis. Dat ben ik toen ook gaan doen, tot ik zes jaar was en goed genoeg was om lid te worden van een golfclub.”