Max Albertus wint wildcard KLM Open

Max Albertus mag in september weer meedoen aan het KLM Open. De 24-jarige Nederlandse golfer verdiende zaterdag een wildcard tijdens de ING Private Banking Golfweek in Tilburg. Albertus scoorde vijf slagen onder par over negen holes en was daarmee de beste van de 28 deelnemers.

De uit Oss afkomstige Albertus is nu twee jaar prof en probeert door te breken tot de European Tour. Nu speelt hij nog op de Pro Golf Tour.

Vorig jaar was Albertus ook al actief op het KLM Open, toen als vervanger na een late afzegging. De golfer eindigde toen als 48e.

,,Ik ben op weg naar de Europese Tour, maar ik moet onderaan beginnen. Als ik in de top vijf eindig van de Pro Golf Tour aan het einde van het seizoen, kan ik promoveren”, aldus Albertus.

Het KLM Open is van 13 tot en met 16 september op golfbaan The Dutch in Spijk. Onder anderen Joost Luiten en Lee Westwood doen mee.


Ik ben Max Albertus, na de Johan Cruijff University en de Lynn University in Florida heb ik de laatste 2 jaren van mijn studie communicatie wetenschappen in Utrecht afgerond. Ik speel in de Pro Golf Tour en in de Alps Tour en ben sinds 2017 professioneel golfer. Als amateur was ik lid van de G.C. Oijense Zij, G.C. Geijsteren, G.C. Prise d’Eau en G.C. Noordwijk.  Ik stond op nummer 4 van de NGF Amateur ranking van 2016. Mijn best gehaalde resultaat was op de KLM Open in 2017, waar ik eindigde op T-48 met een score van -4. Een van mijn doelen is om in 2020 op de Europese Tour te spelen. “Ik heb het golfen geleerd van mijn vader. Die oefende op een veldje bij ons voor het huis. Dat ben ik toen ook gaan doen, tot ik zes jaar was en goed genoeg was om lid te worden van een golfclub.”